lördag 4 oktober 2008

Det var en gång..

en hund som inte var så förtjust i att vara ute i regn och bli blöt om tassarna. Sen en dag efter att det regnat i två dygn så bestämde sig hundens husse för att gå ut i skogen för en uppfriskande promenad. Hunden tyckte till en början att husse nog måste ha fått minst ett par skruvar lösa, men samtyckte ändå till att gå ut.


När husse och hund kom till skogen så upptäckte dom till sin förvåning att stigen dom brukade gå på inte längre fanns kvar!


Hunden, (vi kan fortsättningsvis kalla honom för Arvid) tittar på sin husse och tar sen några försiktiga steg ut i vattnet. Arvid upptäcker då att det här med vatten, det kan ju vara ganska kul. Sagt och gjort, några minuter senare så rusar Arvid genom vattenmassorna och har hur kul som helst, husse däremot kan inte sluta tänka på vilket jobb det kommer att bli när dom väl kommer hem. Efter ett tag så slutar dock husse att tänka på hemkomsten, och börjar även han att glädja sig åt Arvids framfart i vattnet. Efter ca 45 minuters promenad över berg och genom djupa dalar (genomsyrade av vatten så klart) så kommer paret till den lilla bäcken som på ett ställe korsar stigen, problemet är dock att den lilla bäcken inte längre är just en liten bäck utan snarare en mindre fors. Husse har dock inga problem att korsa denna hemska fors, men Arvid däremot stannar upp förvånad, Arvid tänker (om husse tillåts att gissa vad en hund kan tänka i en dylik situation) -"Vad är nu detta för konstigheter, det blöta rör ju på sig med en himla fart. Det här måste vara livsfarligt, fattar inte husse det??. Nähä du, jag stannar allt här jag."


Husse den elakingen, han tar sig över vattnet och fortsätter en bit, vänder sig om och lockar på Arvid. Arvid blir förtvivlad och gör vad en hund som blir förtvivlad ofta gör, han skäller och springer fram och tillbaka längs kanten av "forsen". Efter en liten stund kommer dock husse tillbaka och visar Arvid att det minsann inte alls är farligt att korsa vatten som rör sig. När Arvid väl ser sin husse stå ute i de brusande vattenmassorna så kommer även han ut i vattnet och korsar "forsen". Efter denna spännande tur så var både husse och hund glada att få komma in i värmen och det torra.


Snipp snapp snut, nu var sagan slut.





För information om hur mycket vatten det var så titta på foton och film här nedan.




Inga kommentarer: